Toukokuun tehtävä

Kaksin aina kaunihimpi - täältä löydät toukokuun tehtävän!

Toukokuun tehtävä

ViestiKirjoittaja miiapirinen » Pe Maalis 17, 2017 2:04 pm

Hei kaikille,

Seuraa toukokuun tehtävä, joka päättää mainion kirjoituskeväämme ja päästää teidät kesälaitumille kesäkirjoitteluihin. Kesän aikana voitte kirjoittaa mitä mielitte ja julkaista tekstejänne niille varatuilla alueilla.

Ensin kuitenkin toukokuun tehtävä...

Kertauksena:

Kuukausittain nimetyt tehtävät voi tehdä omaan tahtiin. Jos tekee mieli jo kurkkia tulevien kuukausien tehtäviä tai jos joku aiempi on jäänyt välistä, ei siis huolta!

Tehtävänantoja saa soveltaa vapaasti - tärkeintä on kirjoittamisen ilo. Oikeita ja vääriä suoritustapoja ei ole.

Kun olet tehnyt tehtävän, voit julkaista tuotoksesi Toukokuu-alueella uutena keskusteluna - mene alueen etusivulle ja klikkaa “uusi aihe”. Voit kirjoittaa saatteeksi ajatuksiasi tehtävästä tai tekstistäsi. Voit myös mieluusti kommentoida muiden julkaisemia tekstejä!

Tuotosta ei ole pakko julkaista, jos tekstistä esimerkiksi tulee niin henkilökohtainen, ettet halua muiden näkevän sitä. Voit siis tehdä tehtävän ihan itseäsi varten huviksesi - julkaiseminen on vapaaehtoista. Mielellämme kuitenkin näemme mahdollisimman monen teistä tekstejä tällä alueella!

Jos tehtävästä on kysyttävää, laita sähköpostia: miia.j.pirinen (a) student.jyu.fi.

Lisää ohjeita foorumin käyttöön ja esim. liitetiedostojen lisäämiseen löytyy täältä.


Toukokuun tehtävä, olkaa hyvät:

Dialogi

Toukokuussa kirjoitamme dialogia. Ammennamme samankaltaisista lähteistä kuin maaliskuussa, kun kirjoitimme monologeja. Lue maaliskuun kakkostehtävänanto kertauksen vuoksi täältä.

Nyt tarkoituksena olisi luoda kaksi hahmoa ja kirjoittaa heidän keskustelunsa, dialogi. Voit ajatella tekstin olevan proosaa tai draamaa; miksei runouttakin, jos tehtävänantoon suhtautuu vapaammin. Kirjoita kuitenkin ainoastaan vuorosanoja eli sitä, mitä hahmot sanovat. Älä kirjoita kuvailevaa tekstiä tai näyttämöohjeita. Anna lukijan päätellä tapahtumat puheen perusteella.

Ennen kuin kirjoitat, päätä nämä asiat:
1. Keitä hahmosi ovat? (Vrt. maaliskuun tehtävä.) Mieti, millainen puheenparsi heillä on.
2. Missä tilanteessa keskustelu käydään? Mieti, mitä hahmot tekevät tai heille tapahtuu dialogin aikana.
3. Mikä on keskustelun aiheena? Valitse yksi sellainen aihe, joka ei liity tapahtumapaikkaan.

Tarkoituksena on, että dialogissa risteilevät kohtien 2 ja 3 tarjoamat aiheet.

Esimerkki:
Savolaiset serkukset kohtaavat ruokakaupassa. He keskustelevat seuraavalla viikolla olevista tädin hautajaisista (kohta 3). Keskustelun kuluessa he kulkevat kaupan hyllyjen välissä ja poimivat ruokia ostoskärryihin (kohta 2), joten keskusteluun sekoittuu myös huomioita illan ruokailusuunnitelmista ja siitä, minkä merkkistä kahvia kannattaa ostaa.

Jälleen kerran tehtävänantoa saa soveltaa vapaasti. Olen tällä kertaa antanut melko tarkat ohjeet, mutta niitä ei ole pakko noudattaa. Jos oma teksti lähtee viemään toiseen suuntaan, voit antaa sen viedä! Odotan mielenkiinnolla, millaista dialogia kevätaurinko saa teidät kirjaamaan ylös :)
miiapirinen
 
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2017 12:34 pm

Paluu Toukokuu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron