Maaliskuun tehtävä 2

Maistellaan omaa ja jonkun muun kieltä - täältä löydät maaliskuun tehtävät!

Maaliskuun tehtävä 2

ViestiKirjoittaja miiapirinen » Ke Maalis 01, 2017 1:41 pm

Hei,

Tässä maaliskuun toinen tehtävä. Samat ohjeet pätevät kuin ykköstehtävässäkin. Tehtäviä voi tehdä vapaaseen tahtiin ja tuotokset saa mieluusti julkaista tällä foorumilla :)

- Miia

---

Monologi

Valitse tai kehitä hahmo, josta haluat kirjoittaa. Hahmo voi olla täysin fiktiivinen tai se voi perustua todelliseen henkilöön, kuten johonkin tuttuusi tai julkisuuden henkilöön. (Jos valitset todellisen henkilön, ei kannata käyttää hänen nimeään etenkään, mikäli kyseessä ei ole julkisuuden henkilö! Todellisia henkilöitä kannattaa käyttää kirjoittamisen materiaalina aina harkiten.) Älä kuitenkaan valitse itseäsi. Tutustu sitten hahmoosi miettimällä hahmon taustoja: mikä on hänen ikänsä, sukupuolensa, ammattinsa, yhteiskuntaluokkansa, kotipaikkakuntansa jne.

Kirjoita runo, pieni tarina tai vaikkapa ääneen lukemalla esitettäväksi tarkoitettu monologi. Kirjoita valitsemasi hahmon näkökulmasta ja käytä minäkertojaa eli kirjoita minä-muodossa. Mene siis hahmosi nahkoihin. Pyri tuomaan esille niitä hahmon ominaisuuksia, joihin jo aiemmin tutustuit. Älä kuitenkaan mainitse kaikkea suoraan, vaan anna ominaisuuksien käydä ilmi hahmon puheesta. Esimerkiksi ikä tai kotipaikkakunta voivat näkyä käytetyssä sanastossa sekä siinä, mistä aiheista hahmo ylipäätään puhuu ja millaisin sävyin. Mieti, miten voit rivien välissä paljastaa lukijalle tekstin kertojasta asioita, joita tämä ei suorasanaisesti lätkäise pöytään. Muista, että kirjoittajana voit tietää hahmostasi paljon sellaistakin, mikä ei tekstissä tule ilmi. Kaikkea ei siis tarvitse yrittää mahduttaa samaan tekstiin. Pääasia on, että mietit: miten ja mistä juuri tämä hahmo puhuisi?

Vinkki: voit valita jonkin itseäsi kiinnostavan tai ajankohtaisen yhteiskunnallisen aiheen ja miettiä, miten hahmo siihen suhtautuisi. Näin voi olla helpompi päästä kirjoittamisen makuun ja löytää tekstille suunta ja aihe.
miiapirinen
 
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2017 12:34 pm

Paluu Maaliskuu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron